Waarom eiken meubels een investering waard zijn!

Heb je dat ook? Zodra je eiken meubels hoort, denk je meteen aan de antieke, massieve, donkere meubels die vroeger bij je opa en oma thuis stonden. Niet echt het bepaald soort meubel wat je tegenwoordig snel in huis zal halen. Maar toch leggen we je uit waarom eiken meubels een investering waard zijn!

Genoeg eiken eigen keus

Gelukkig zijn de eiken meubels van toen niet meer hetzelfde als nu. Er zijn namelijk verschillende soorten eiken, met ieder zijn unieke uitstraling. De soorten die tegenwoordig het meest gebruikt worden is Europees eikenhout en het Amerikaans rood eiken. Zoals je het misschien wel al een beetje kunt raden zit het verschil hem in de kleur. Europees eiken heeft een warm gouden en honingachtige kleur. Het heeft ook meer de neiging om wat donkerder te worden dan het Amerikaans eiken. Het Amerikaanse houtsoort is meestal wat lichter en heeft meer roze bruine tinten.  

Voor ieder wat wils

Wat je tegenwoordig veel ziet is dat eiken gecombineerd wordt met stalen onderstellen. Hierdoor krijgt de tafel een moderne uitstraling. Hou je van het robuuste industriële dan  kun je bijvoorbeeld gaan voor een tafel met een metalen spinpoot. Ben je toch iets meer van het landelijke dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een eiken boomstamblad met een wit onderstel en ga zo maar door. Door de hoeveelheid aan variaties heb je dus altijd wel kans dat je een eiken tafel vindt die geheel past bij jouw interieur.

Lekker lang genieten

Een van de bekendste voordelen van eiken is dat het jaren mee kan, zonder dat het ten koste gaan van het hout. Eiken houten meubels gaan wel 20 tot zelfs 25 jaar mee. Doordat het hout ook erg hard is zal het minder tekenen van schade of slijtage vertonen. Dit is dus ideaal voor een huishouden met opgroeiende kinderen. Meubels met dit soort hout kunnen namelijk wel tegen een stootje en zijn ook nog makkelijk schoon te maken. Perfect voor een druk gezin wat toch een moderne meubel in huis wilt.

Eiken meubels zijn ook een goede toevoeging voor in het kantoor. Bijvoorbeeld als eye catcher in de vergaderruimte of als bureau? In combinatie met een stalen frame sowieso een gegarandeerd succes.

Aandachtspunt

Natuurlijk hebben eiken meubels ook een paar aandachtspunten. Je moet rekening houden met de luchtvochtigheid van je huis. Bij een te lage luchtvochtigheid kan het hout barsten en bij een te hoge luchtvochtigheid kan het weer krom trekken. Dit is natuurlijk nog steeds geen reden tot paniek, want bij de meeste meubel specialisten is het tafelblad zo behandeld om deze situaties zo veel mogelijk te voorkomen. Doordat massief eiken zo sterk is en een unieke uitstraling heeft, hangt er ook een prijskaartje aan. Maar we kunnen je garanderen dat een investering in eiken meubels er een is waar je later geen spijt van zult krijgen. 

lees meer artikelen

stuur dit artikel door

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Call Now Button