• Gratis levering boven €200
  • Snelle levering
  • Grote collectie tafels

Behandelingen & Type Hout

ALGEMENE BESCHRIJVING VOOR HET MAKEN VAN EEN KEUZE:
Een behandeling is afhankelijk van of het meubel voor binnen of voor buiten gebruikt gaat worden. De keuzes hierin zijn als volgt:

1. Veranderen van de kleur (geen volledige bescherming)
De beits behandeling zorgt voor een kleurverandering van de houtsoort. De beits behandeling geeft geen volledige bescherming helaas. Dit betekent dat bij een beits hardnekkige vloeistoffen nog steeds in het hout kunnen trekken. De belangrijkste beweegreden om te kiezen voor een beits is het veranderen van de originele steigerhout kleur.

2. Veranderen van de kleur + een beschermlaag (beits + lak)
Nadat je gekozen hebt voor een kleur kan het behandelt worden met een beschermlaag, oftewel een lak behandeling. De lak behandeling zorgt ervoor dat er een extra laag op het hout of meubel komt wat beschermt tegen vloeistoffen zoals koffie, rode wijn of olie. Een lak behandeling probeert de poriën van het hout dicht te maken.De laklaag zorgt ervoor dat de planken wat donkerder worden.

3. Steigerhout + lak
Indien je de kleur van het steigerhout mooi vindt en het volledig wilt beschermen kies je enkel voor een transparante lak. De laag wordt 2 keer aangebracht en zorgt voor een volledige bescherming. De laklaag zorgt ervoor dat de planken wat donkerder worden.

NANOCOATING (KEUZE VOOR MEUBELS OUTDOOR)

4. Beits behandeling + Nanocoating
Nadat u een kleur heeft uitgekozen op het gewenste meubel kunt u het behandelen met een beschermlaag. Indien het meubel buiten staat gaan we werken met een nano- oating. Deze duurzame behandeling geeft een gevormde laag en beschermt tegen mossen, algen en andere schimmels. De UV-protectie filter zorgt ervoor dat het hout langer in originele staat en conditie blijft. Tevens zorgt het ervoor dat het hout wordt beschermt tegen vloeistoffen zoals koffie, rode wijn of olie.
Afhankelijk van de omgeving waar het meubel staat dient het jaarlijks of om de 2 jaar opnieuw behandelt te worden. Dit is simpel te verwezenlijken door de volgende stappen uit te voeren:
1. Maak het meubel schoon met de Clean 101
2. behandel het met de nano- coating Huis & Tuin Care 102.
U kunt deze producten bij ons bestellen door een mail te sturen naar; sales@woodville.nl

5. Steigerhout + Nano coating
Indien u de kleur van het steigerhout mooi vindt en wilt het volledig beschermen hoeft u enkel de nano- coating ter bescherming te selecteren. We gebruiken het product Huis & Tuin Care 102 hiervoor. De nano- coating wordt in 2 lagen aangebracht voor een volledige bescherming.

STALEN MEUBELEN (OUTDOOR)

6. Meubelen van staal
Indien een stalen meubel buiten wordt geplaatst betekent dit dat het staal moet worden behandeld tegen roestvlekken. We laten onze stalen onderstellen en poten poedercoaten. Voor buiten gebruik laten wij dan twee lagen poedercoating aanbrengen. We kunnen de buitenmeubelen ook maken in RVS. Wanneer je het meubel in RVS wilt laten maken dan kan je een offerte aanvragen via info@woodville.nl.

TYPE HOUT

Steigerhout of een steigerhout plank is een vuren houtsoort afkomstig van een naaldboom. Een vurenhouten plank oftewel een steigerhout plank wordt vaak gebruikt in de bouw of meubelindustrie. De vijf meter lange plank wordt vaak gebruikt voor de steigers waar de werknemers op de bouw op lopen bij het opbouwen van een bepaald object. De eigenschappen van het zachte hout zijn lange vezels waardoor ze uitermate geschikt zijn voor gebruik bij steigers op bouwprojecten. De plank is flexibel en geeft geen harde scherpe splinters. De authentieke uitstraling van de plank ontstaat na het gebruik van een aantal maanden tot jaren op de bouw. Door de vele cementresten en andere vloeistoffen die erop vallen krijgt de plank na het schuren een schitterende verouderde look. Daarnaast heeft iedere plank de volgende afmetingen:

Breedtemaat 20 cm – Lengtemaat 500 cm – Dikte 3,2 cm.

Onze medewerkers hebben passie voor hout en behandelen een plank dan ook met liefde. Dit betekent dat bij binnenkomst van een partij hout een plank zo zorgvuldig mogelijk wordt gesorteerd. Elke plank heeft een andere bestemming wat resulteert tot een geweldig eindproduct!

Werking van het hout
Hout is een natuurproduct dat onder temperatuur en luchtvochtigheid kan krimpen en uitzetten. Hierdoor is kiervorming en een bolling van een plank niet uit te sluiten. Onze steigerhouten planken zijn terug gedroogd naar een vochtigheid percentage van 16% tot 18%. Het voordeel hiervan is dat de planken minder “werkt” en dus minder snel krimpt, uitzet of krom trekt. Kleine scheurtjes kunnen altijd ontstaan bij steigerhout, dit wordt vaak als charme gezien.