De fabriek

waar vakmanschap en creativiteit samen komen

Van gezaagde boom tot prachtige tafel

Welkom bij Woodville, een plek waar vakmanschap en creativiteit samen komen. Onze showroom en fabriek zijn gevestigd in het Noord-Brabantse Oss. Op deze plek adviseren wij je graag over de samenstelling van jouw perfecte meubel, waarna deze door onze ervaren vakmannen met veel passie in onze werkplaats wordt gefabriceerd.
 
Op deze pagina vind je alle informatie over ons productieproces, van een gezaagde boom tot een prachtige tafel!

1. Houtopslag

Allereerst komt het ingekochte hout op stam of gezaagde delen binnen. Wij werken uitsluitend met FSC gecertificeerd hout dat afkomstig is uit Europa. Hout heeft van nature de neiging om te zwellen en te krimpen onder invloed van vocht. Voordat het hout in onze fabriek wordt geleverd heeft het al ruim de tijd gehad om te drogen. Hierdoor wordt de kans op werking van het hout verkleind.

2. Cirkelzaag

Van breed naar smal. Brede planken worden in smallere planken gezaagd afhankelijk van de breedte maat van de tafel. Dit wordt handmatig met de cirkelzaag gedaan.

3. 4-zijdige schaafbank

Hout dat niet vlak of recht genoeg is moet gestandaardiseerd worden om verder bewerkt te worden. Het hout wordt met precisie op vier kanten geschaafd. Zo worden alle houten planken op de zelfde manier bewerkt.

4. Hoogfrequent lijmen

Speciale lijm en een hoogfrequente generator zorgen ervoor dat onder hoge druk alle losse delen aan elkaar worden verlijmd tot één tafelblad.

5. Breedband schuurmachine

Het houten tafelblad passeert in deze machine verschillende schuurbanden daardoor zijn alle hoogteverschillen, oneffenheden en lijmresten verdwenen na één schuurgang. Wij kunnen tafelbladen tot maar liefst 130 cm breed schuren in deze machine.

6. Opdikken van het tafelblad

Onze eikentafels van 2 x 22 mm en 2 x 28 mm worden opgedikt. Dit bespaart materiaal waardoor het werkblad lichter in gewicht is. Een opgedikt massief eikentafelblad wekt de indruk dat het blad dikker is dan de gebruikte panelen werkelijk zijn.

7. CNC-gestuurde freesmachine

Op basis van een (CAD)tekening worden in het tafelblad zaagsneden uit gefreesd. Deze uitsparingen zorgen er mede voor dat het blad minder kans heeft op krimpen en zwellen van het hout. Tevens wordt hier de vorm van het blad bepaald.

8. Handmatig schuren en afwerken

Naast de grote breedband schuurmachine die het hout aan de boven en onderzijde schuurt, hebben wij ook mobiele handschuurmachines. Wij schuren de tafelbladen alvorens er lak op wordt aangebracht. Onze vakmensen controleren de bladen op kleine onregelmatigheden en werken deze zo nodig bij. Het blijft hoe dan ook handwerk!

9. Bevestigen metalen koker

Op drie plekken in het blad worden in de in gefreesde uitsparingen metalen kokers geplaatst. Deze kokers zorgen er mede voor dat de kromming van het hout tegen wordt gegaan.

10. Behandeld in de spuiterij

Onze tafels worden nadat ze zijn geschuurd, behandeld met de gewenste lakbehandeling in onze spuiterij. De tafels met een washing worden altijd nog na behandeld met een transparante lak.

11. Afmonteren

Zodra het tafelblad gereed is in de houtfabriek wordt het bestelde onderstel gepast. In onze fabriek wordt alles keurig in elkaar gezet zodat we er zeker van zijn dat alles perfect op elkaar aansluit. Er volgt nog een laatste check om er zeker van te zijn dat de order in perfecte staat weg kan gaan.

12. Verpakken voor transport

Daarna wordt de tafel netjes ingepakt met een verpakkingsmateriaal en is deze klaar om vervoerd te worden. De tafel is gereed om op transport te gaan.

BESTEL JOUW EIGEN OP MAAT GEMAAKTE TAFEL

Wil jij nou ook een door onze specialisten op maat gemaakte tafel? Bezoek de showroom of bestel jouw tafel gemakkelijk online! We bieden een groot assortiment aan eiken en steigerhouten tafels

Call Now Button