wat is steigerhout?

Neem contact met ons op

Vaak krijgen we bij Woodville de vraag – Wat is steigerhout nou eigenlijk? En maken jullie gebruik van oud of gebruikt of nieuw steigerhout? En welke afmetingen heeft het steigerhout of de steigerplank? 

Steigerhout of steigerplank is een vuren houtsoort en is het hout van een naaldboom. Vurenhout is een veel gebruikte houtsoort in de bouw en meubelindustrie. De steigerplank is veelal een lange plank van 5 meter of korter die gebruikt wordt op de steigers in de bouw. Het hout van de steigerplank heeft een lange vezel en valt onder de categorie zachthout wat ideaal is voor een steigerplank op een steiger. De plank is heel flexibel en heeft geen harde scherpe splinters. 

Bij Woodville worden onze meubels gerealiseerd met Europees vurenhout of te wel nieuw steigerhout. Onze toeleveranciers leveren uitsluitend FSC verantwoord hout. Dus je bent zeker van een duurzame gerealiseerde tafel! Onze steigerhouten planken zijn terug gedroogd naar een vochtigheid percentage van 16% tot 18%. Het voordeel hiervan is dat de planken minder “werken” en dus minder snel krimpen, uitzetten of krom trekken. Kleine scheurtjes kunnen altijd ontstaan bij steigerhout, dit wordt vaak als charme gezien.

Breedtemaat 20 cm – Lengtemaat 500 cm – Dikte 3,2 cm.

STEIGERHOUTEN TAFELS