wAT IS EIKENHOUT?

KOM IN CONTACT MET ONS

Massief eiken.

Al onze eiken bladen worden gemaakt van massief eiken. Wij werken uitsluitend met FSC verantwoord eikenhout afkomstig uit Europa. Na het kappen van het hout wordt het op een manier gezaagd dat de structuur van het hout optimaal zichtbaar is. Op deze manier komen de eiken bladen het beste tot hun recht in combinatie met onze metalen onderstellen. De verschillende eiken planken worden aan elkaar gelijmd tot één groot tafelblad.

Hout werkt.

Hout ‘werkt’. Dit komt omdat het een natuurlijk product is. Dit kunnen we niet voorkomen maar, we kunnen hier wel maatregelen voor treffen. Dit doen we dan ook. Onder de tafel worden dunne frezingen aangebracht zodat het hout wat bewegingsruimte heeft. Daarnaast wordt er onder onze eikentafels metalen kokers geplaatst, die geven de tafel extra ondersteuning en zorgen er voor dat de werking zo minimaal mogelijk blijft.

Iedere tafel is uniek

Heeft u ooit twee exact dezel0fde bomen gezien? Wij ook niet. Hierdoor zal ieder tafelblad uniek zijn. Geen exact dezelfde bomen, betekent geen exact dezelfde tafelbladen. Ook de kleur van de tafel varieert en is afhankelijk van de ondergrond. Hierdoor kunnen sommige tafels een tintje donkerder of lichter uitvallen dan op de foto te zien is.

Behandeling & Type hout

Uiteraard blijft een tafel er veel langer goed uitzien als deze goed behandeld wordt. Neem voor alle tips & tricks eens een kijkje op deze pagina:

Eikenhouten tafels

SALE
1,300.00 1,099.00
Bekijk ook eens:

WAT IS STEIGERHOUT?