wAT IS EIKENHOUT?

KOM IN CONTACT MET ONS

Massief eiken.

Al onze eiken eettafelbladen worden gemaakt van massief eiken. Onze producent maakt uitsluitend gebruik van duurzaam eiken. Na het kappen van het hout wordt het op een manier gezaagd dat de structuur van het hout optimaal zichtbaar is. Op deze manier komen de eiken bladen het beste tot hun recht in combinatie met onze ijzeren onderstellen. De verschillende planken worden aan elkaar gelijmd tot tafelblad.

Hout werkt.

Hout ‘werkt’. Dit komt omdat het een natuurlijk product is. Dit kunnen we niet voorkomen maar, we kunnen hier wel maatregelen voor treffen. Dit doen we dan ook. Onder de tafel worden dunne frezingen aangebracht zodat het hout wat bewegingsruimte heeft. Wanneer de tafel erg lang wordt zal het ijzer aan de onderkant van de tafel worden ondersteund met metaal.

Iedere tafel is uniek

Heeft u ooit twee exact dezelfde bomen gezien? Wij ook niet. Hierdoor zal ieder tafelblad uniek zijn. Geen exact dezelfde bomen, betekent geen exact dezelfde tafelbladen. Ook de kleur van de tafel varieert en is afhankelijk van de ondergrond. Hierdoor kunnen sommige tafels een tintje donkerder of lichter uitvallen dan op de foto te zien is.

Behandeling & Type hout

Uiteraard blijft een tafel er veel langer goed uitzien als deze goed behandeld wordt. Neem voor alle tips & tricks eens een kijkje op deze pagina:

Eikenhouten tafels

Bekijk ook eens:

WAT IS STEIGERHOUT?