​Veelgestelde vragen


Binnen welk termijn kan ik mijn bestelling ontvangen?

Woodville streeft ernaar om haar artikelen zo snel mogelijk uit te leveren. Onze medewerkers doen hun uiterste best om u als klant zo snel mogelijk te informeren over een definitieve leverdatum. Op dit moment is de levertijd van 7 tot 8 weken. Mocht je hierover meer informatie willen neem dan met ons contact op; 040-7112495 of info@woodville.nl

Welke verzendkosten worden er gehanteerd bij een bestelling?

Al de artikelen boven de € 200,00 die online staan bij Woodville worden door heel Nederland met uitzondering van de Waddeneilanden gratis geleverd. Onder de € 200,00 vragen wij bezorgkosten van € 50,00. Bezorgen in België en Duitsland is ook een optie, vraag hiervoor een offerte op bij één van onze medewerkers.

Wat is steigerhout eigenlijk? 

Steigerhout of een steigerhout plank is een vuren houtsoort afkomstig van een naaldboom. Een vurenhouten plank oftewel een steigerhout plank wordt vaak gebruikt in de bouw of meubelindustrie. De vijf meter lange plank wordt vaak gebruikt voor de steigers waar de werknemers op de bouw op lopen bij het opbouwen van een bepaald object. De eigenschappen van het zachte hout zijn lange vezels waardoor ze uitermate geschikt zijn voor gebruik bij steigers op bouwprojecten. De plank is flexibel en geeft geen harde scherpe splinters. De authentieke uitstraling van de plank ontstaat na het gebruik van een aantal maanden tot jaren op de bouw. Door de vele cementresten en andere vloeistoffen die erop vallen krijgt de plank een schitterende verouderde look.

Wat is de afmeting van een steigerplank?

 • Breedtemaat: 19,5 cm
 • Lengtemaat: 470 cm
 • Dikte: 3,2 cm

Voor een uitgebreidere uitleg over wat steigerhout is kunt u kijken op: Wat is steigerhout?


Onze medewerkers hebben passie voor hout en behandelen een plank dan ook met liefde. Dit betekent dat bij binnenkomst van een partij hout een plank zo zorgvuldig mogelijk wordt gesorteerd. Elke plank heeft een andere bestemming wat resulteert tot een geweldig eindproduct!

Wat zijn de keuze’s qua behandelingen voor op het meubel? 

Een behandeling is afhankelijk van of je kiest voor eikenhout of steigerhout. De keuze’s hierin zijn als volgt:
Eikenhout (2 opties)

 1. Matte transparante lak = Volledige bescherming 
 2. Wash + lak = Kleurbepaling + volledige bescherming

Steigerhout (3 opties)
 1. Onbehandeld = Alleen geschuurd, geen bescherming
 2. Matte transparante lak = Volledige bescherming
 3. Beits + lak = Kleurbepaling + volledige bescherming 

 4. Voor een duidelijke impressie en uitgebreide informatie bekijk onze pagina ‘behandelingen’klik hier

  Op welke manier kan ik betalen?

  Woodville biedt verschillende mogelijkheden aan om te betalen; Ideal of creditcard. 

  Mijn gewenste maat staat niet er niet bij? 

  Geen paniek! Het komt vaker voor dat de gewenste maat waar u naar op zoek bent niet online staat. Neem vrijblijvend contact op met één van onze medewerkers op het volgende nummer 040-7112495 of vraag een offerte aan via de klantenservice

  Bestel & Verzendvragen

  Hoe snel leveren jullie? 

  Woodville streeft ernaar om haar artikelen zo snel mogelijk uit te leveren. Onze medewerkers doen hun uiterste best om u als klant zo snel mogelijk te informeren over een definitieve leverdatum. 

  Wat zijn de verzendkosten? 

  Al de artikelen boven de €200 die online staan bij Woodville worden door heel Nederland met uitzondering van de Waddeneilanden gratis geleverd. Onder €200 rekenen wij bezorgkosten van €50.

  Hoe weet je wanneer mijn bestelling wordt afgeleverd? 

  Op het moment dat je een bestelling plaatst wordt de bestelling direct verwerkt in ons ordersysteem zodat de productie aan de slag kan met je bestelling. Op het moment dat je bestelling gereed is voor verzending plannen wij deze direct in onze logistieke planning. Onze externe transporteur neemt dan zo spoedig mogelijk contact op voor het maken van een leveringsafspraak. 

  Op welke manier kan ik betalen?

  Woodville biedt verschillende mogelijkheden aan om te betalen; via Ideal of Creditcard. 

  Kan ik iets op maat bestellen?

  Woodville wil uiteraard dat u als klant voor ons kiest! Dit betekent als er een maat of bepaalde uitvoering niet online staat we dit wel graag willen maken voor u. Vaak door middel van een tekening of afbeelding krijgen de deskundige medewerkers een goed beeld en komt er binnen korte termijn een zo scherp mogelijke offerte.

  Service, is dit vanzelfsprekend bij jullie? 

  Service is uiteraard vanzelfsprekend bij ons! Wij als Woodville waarderen het enorm dat u uiteindelijk gekozen heeft voor ons! Tevredenheid van u als klant is ons belangrijkste dagelijks doel. Dit betekent dat als er bij levering een maatvoering niet klopt of er een bepaald gebrek herkent wordt dit in samenspraak met één van onze medewerkers moet worden opgelost. Aan de hand van foto’s en in overleg met onze transporteur komen wij zo snel mogelijk tot een passende oplossing.

  Vragen over onderhoud

  Wat is een beits?

  De beits behandeling wordt vaak gebruikt als kleurbepaling en deels als bescherming. De behandeling geeft een bescherming van 60% tegen vocht en eventuele vlekken. De beits geeft dan ook geen glanzend effect en zorgt voor een natuurlijke look. De kleuren die verkrijgbaar zijn: White wash – Grey wash en Black wash. Bij een beits kunnen hardnekkige vloeistoffen nog steeds in het hout trekken. Daarom wordt er nadat je voor een kleur hebt gekozen, deze standaard behandelt met een beschermlaag, oftewel een lak behandeling.

  Wat is een lak?

  Een lak behandeling is alleen bestemd voor indoor gebruik (outdoor gebruik gaat de laag bladderen – alternatief is nano-coating). De lak zorgt voor een extra laag op het meubel zodat er geen vloeistoffen zoals koffie, rode wijn of olie in het hout kan trekken. Bij een lak behandeling wordt het meubel twee keer behandeld, dit resulteert tot een extra laag op het meubel waardoor het  makkelijk is schoon te maken met een vochtige doek.

  Kan ik de steigerhouten meubelen ook buiten zetten? 

  Een steigerhout plank, oftewel een vurenhout plank kan onbehandeld of behandeld buiten worden gezet. Indien een steigerhouten meubel niet behandeld wordt gaat het snel vergrijzen en wordt het meubel na verloop van tijd weer ruw. Een beits behandeling kan dit voorkomen en houdt het meubel het langst in haar originele staat. Deze behandeling dient elkaar opnieuw gedaan te worden.

  Wat zijn eigenschappen van houten meubels?

  Hout is een natuurproduct. Ieder meubels heeft unieke kleur en tekening. Alle onze houten meubelen hebben knoesten en kwasten. Onder invloed van licht en warmte kunnen houten meubels van uiterlijk en kleur veranderen. De mate waarin dit gebeurt is afhankelijk van de omstandigheden van de locatie waar het meubels is geplaatst. Afwijkingen van het meubel ten opzichte van het model op onze website of showroom zijn dus als vanzelfsprekend.

  Hoe monteer ik het meubel?

  Lees de handleiding zorgvuldig door. Werk met 2 personen. Wij adviseren om het meubel zo snel mogelijk na levering te monteren. Op het moment dat het meubel niet direct gemonteerd kan worden moet het meubel liggend opgeslagen worden in een ruimte op kamertemperatuur. Hout kan kromtrekken door vocht- en temperatuurverschillen. Kromme onderdelen trekken in de meeste gevallen recht door grote aantal verbindingspunten in het meubel.

  Onderhoud advies

  Wij adviseren om je het meubel schoon te houden met een katoenen doek. Vlekken of kringen direct te verwijderen met een vochtige doek. Altijd wrijven in de richting van de houtnerf. Gebruik nooit middelen met een schurende werking. Ter bescherming van het meubeloppervlak adviseren wij accessoires (vazen, potten, kandelaren etc.) te voorzien van viltjes tegen krassen en kringen. Verder raden wij het af om warme object (zoals theepotten, pannen, waxinelichtjes etc.) op de tafel te plaatse.deze hierdoor kan de het tafelblad beschadigen.

  Garantie

  Op dit meubel geldt een fabrieksgarantie van 1 jaar. Gebreken veroorzaakt door foutieve behandeling of toedoen vallen buiten de garantie. Dit geldt in het bijzonder als de montage-instructies niet zijn op gevolgd.