Deze tips helpen je bij de aanschaf van je nieuwe eettafel!

Iedereen heeft er een nodig en je gebruikt hem dagelijks, maar hoe kies je nou jouw ideale tafel? Het aanschaffen van een nieuwe tafel kan voor veel vragen zorgen, wij helpen je graag om al je vragen te beantwoorden. Hieronder lees je tips welke de aanschaf van jouw nieuwe eettafel wat makkelijker zullen maken!

Formaat van de eettafel

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe eettafel is het bepalen van de lengte altijd een belangrijk startpunt. Natuurlijk is het hierbij belangrijk hoeveel ruimte er voor de tafel is, een te grote eettafel is geen optie. Maar een eettafel met te weinig zitplekken is niet praktisch. Om de gouden middenweg te vinden hebben wij de ideale eettafel lengtes voor je op een rijtje gezet!

Voor comfortabele zitruimte raden wij aan om 70 cm per persoon te rekenen. Dit betekent dat voor een tafel voor 4 personen een minimale lengte moet hebben van 140cm. De minimale lengte voor het plaatsen van 3 personen aan één kant is 210cm en voor 4 personen aan één kant is 280cm. 

Mocht je ruimte te over hebben, alle Woodville tafels zijn volledig te personaliseren tot 400cm lengte, wat ruimte biedt voor ten minste 12 personen

TIP: VAAK WORDT VERGETEN OM REKENING TE HOUDEN MET DE PLAATSING VAN DE TAFEL POTEN. HET IS NATUURLIJK NIET FIJN OM MET EEN POOT TUSSEN JE BENEN TE MOETEN ZITTEN. HOUD DAAROM REKENING MET DE BESCHIKBARE RUIMTE TUSSEN DE POTEN BIJ HET BEPALEN VAN HET AANTAL ZITPLAATSEN.

Benieuwd naar het aantal zitplaatsen aan een ronde eettafel? Je leest het in dit blog artikel: Hoeveel zitplaatsen passen er aan een ronde eettafel?

Comfort rondom je eettafel

De eettafel is vaak een centraal punt in het interieur. Hierdoor is het belangrijk dat er voldoende beweegruimte is langs de tafel. Je wil natuurlijk niet constant je per ongeluk stoten tegen een tafelhoek!

Om comfortabel plaats te kunnen nemen aan je nieuwe tafel is het belangrijk dat er ten minste 60cm ruimte is tussen de tafel en een muur. Met deze ruimte kun je gemakkelijk een stoel naar achter schuiven om te gaan zitten of op te staan. 

Daarbij is het fijn om voldoende loopruimte langs je tafel te hebben. Reken hier dat er ten minste 70 cm ruimte overblijft wanneer een stoel naar achter is geschoven. Op deze manier blijft er altijd voldoende beweegruimte wanneer er personen aan tafel zitten. 

Recht, rond of toch ovaal?

Tegenwoordig is het lang niet meer standaard om een rechthoekige eettafel te hebben. Zo zie je steeds meer ovale en ronde eettafels. Afhankelijk van je ruimte en gebruikseisen hebben de verschillende vormen hun eigen voor- en nadelen. 

Een ronde eettafel is bijvoorbeeld zeer je geschikt voor kleinere vierkante ruimtes. Door de vorm kun je er in kleine ruimtes namelijk nog goed omheen lopen. Daarnaast zit je altijd gezellig aan een ronde eettafel omdat je iedereen makkelijk kunt aankijken. 

Door middel van een ovale eettafel doorbreek je de rechte lijnen in je interieur. Deze tafel is zeer geschikt voor smalle ruimtes. Een rechthoekige tafel zorgt daarentegen weer voor veel ruimte op en aan de tafel. 

maatwerk eettafels

Iedere tafel van Woodville is uniek. Wij maken namelijk uitsluitend maatwerk tafels welke aan jouw specifieke eisen voldoen! 

Wij zijn van mening dat ieder interieur uniek is en de meubels hier ook bij moeten aansluiten. Daarom maken wij betaalbare maatwerk eettafels. De tafels worden met de hand gemaakt door onze vakmensen in onze fabriek in het Brabantse Oss. Dus ook nog eens een echt Nederlands product!

Bij het samen stellen van jouw droom tafel heb je zelf de regie in handen. Je bepaald namelijk zelf de lengte, breedte en behandeling van je nieuwe eettafel. Natuurlijk zijn wij er ook om je begeleiden bij elke stap. 

Liever eerst in het echt een kijkje nemen? We ontvangen je graag in onze showroom!

Call Now Button