Fotograferen met Woodville

Wij ontvangen graag de mooiste foto’s van onze Woodville meubelen bij jou thuis. We geven je dan ook graag een aantal tips om jouw nieuwe meubels het beste op de foto te zetten en jouw interieur te laten stralen. Vergeet niet om je foto’s op Instagram te uploaden met #woodvillehome & @woodville.nl, zodat wij andere klanten kunnen inspireren met jouw gemaakte foto’s!

            

Close-up of overzichtsfoto

Kies vooraf of je een close-up of overzichtsfoto wil maken. Bij een close-up is het belangrijk dat je niet vergeet het meubel (of een deel hiervan) in beeld te brengen. Dit is natuurlijk waar de foto over gaat. Bij een overzichtsfoto is het belangrijk dat je zorgt dat je omgeving rustig en opgeruimd is. Ook hier ligt de focus op het meubel en wil je niet dat de omgeving te veel aandacht trekt.

 

Lichtinval

Licht is een van de belangrijkste factoren bij het maken van een goede foto. Kies er daarom voor om of natuurlijk licht te gebruiken of kunstlicht. Bij het combineren van deze twee krijg je een misleidend licht. Voor zoveel mogelijk lichtinval zorg je dat gordijnen open zijn. Ook eventuele tussendeuren open zetten zorgen voor meer lichtinval.

 

Licht richting

Naast het soort lichtinval is het ook belangrijk dat je goed kijkt van welke kant de lichtinvallen komen. Wanneer je een foto tegen dit licht in maakt zoals een raam, is dit vlak vaak overbelicht en de producten erg donker. Dit is achteraf moeilijk te corrigeren. Zorg er daarom voor dat de lichtinval niet recht in de camera schijnt.

 

Opruimen

Een opgeruimd en schoon huis zorgt voor rust en een “strak” beeld. Zorg ervoor dat er geen onnodige objecten in beeld liggen en dat er geen oppervlakten met veel stof in beeld staan. Door lichtinvallen kan dit extra benadrukt worden en dat is zonde! Ook is het belangrijk om persoonlijke foto’s weg te halen. Het ziet er gezellig uit maar het is niet prettig als dit voor commerciële doeleinden in wordt gezet.

 

Zorg voor sfeer

Gebruik accessoires om je foto op te fleuren. Een bloemetje, plantje of vaasje doet al veel om de foto wat aantrekkelijker te maken. Maak de foto huiselijk en sfeervol. Kijk uit dat je de foto niet te druk maakt door te veel accessoires toe te voegen op de foto.

  

Inspiratie

Het is nooit verkeerd om inspiratie op te doen bij anderen. Gebruik daarom middelen als Pinterest. Wij hebben ook een Pinterest bord aangemaakt om je te kunnen inspireren, bekijk ons bord hier.

Geef een reactie