fbpx

Een eiken eettafel; dé woontrend van 2019!

Is jouw interieur al ‘2019-proof’? Maak je huis cozy en sfeervol met een eiken eettafel. Ga je binnenkort verhuizen of ben je gewoon toe aan een nieuwe eettafel? Denk dan eens na over een eikenhouten eettafel. Persoonlijk ben ik dol op de charme van eikenhout. Daarom zal ik je vandaag meenemen in de voordelen van deze houtsoort.

EEN WARME UITSTRALING

De dagen worden korter en buiten wordt het kouder. Wat is er dan fijner om thuis te komen in een warm en behaaglijk huis? Door verschillende houtitems aan je interieur toe te voegen creëer je op een natuurlijke manier een huiselijk en warm (t)huis (ook in een modern interieur). Een eiken meubel is hiervoor wat mij betreft de beste optie. Eiken is namelijk een degelijke, warme houtsoort die luxe uitstraalt en ook nog eens super hip is. Daarnaast is het ook nog eens super onderhoudsvriendelijk, maar daar vertel ik je zo meteen nog wat meer over. Eikenhout is geliefd om zijn grove vlammen en spiegels en is al jaren een trend in de woninginrichting. Én je kunt deze houtsoort met eindeloos veel woonstijlen combineren.

BASIC | MINIMALISTISCH | DESIGN

Eiken tafel in basic interieur

Bron: https://nl.pinterest.com/pin/406027722653052471/ 

BOHEMIAN

Eiken eettafel in Bohemian interieur

Bron: https://nl.pinterest.com/pin/406027722653052605/ 

INDUSTRIEEL

Eiken eettafel in Industrieel interieur

Bron: https://nl.pinterest.com/pin/406027722653052624/ 

KLASSIEK

Eiken eettafel in Klassiek interieur

Bron: https://nl.pinterest.com/pin/406027722653052692/

NATUURLIJK | LANDELIJK

Boomstamtafel in landelijk interieur

Bron: https://nl.pinterest.com/pin/406027722653052718/ 

ROMANTISCH

Eiken eettafel in romantisch interieur

Bron: https://nl.pinterest.com/pin/406027722653052745/

SCANDINAVISCH

Ronde eiken eettafel in Scandinavisch interieur

Bron: https://nl.pinterest.com/pin/406027722653052808/ 

ROND OF TOCH VIERKANT?

Nu we gezien hebben hoe eiken tafels in de verschillende woonstijlen kunnen worden toegepast, wil ik jullie ook nog even meenemen in de vele afwerkingsmogelijkheden van deze houtsoort. Naast het bepalen van de bladdikte, kun je ook de vorm van je blad bepalen, in tegenstelling tot vele andere houtsoorten zoals bijvoorbeeld steigerhout. Zo zijn er de ‘gewone’ rechthoekige en vierkante tafels, maar je kunt ook kiezen voor de speelsere variant zoals ronde en ovale eiken eettafels. Ga je liever voor een natuurlijke look, kies dan voor een boomstamtafel met metalen onderstel. Ben je meer van de strakkere, minimalistische inrichting? Een nieuwe trend in 2019 is een dun eiken blad met een recht of afgerond facet.

 

ONDERHOUDSVRIJ?

Toen ik twee jaar geleden op zoek ging naar een nieuwe eetkamertafel, was één van mijn belangrijkste voorwaarden dat deze makkelijk te onderhouden zou zijn (naast het feit dat deze de eyecatcher van mijn eetgedeelte zou worden natuurlijk). En omdat ik niet van plan was om iedere twee jaar een nieuwe eethoek aan te schaffen, wilde ik een tafel die tijdloos, maar toch hip is. Met die gedachte startte ik mijn zoektocht en kwam al snel tot de conclusie dat een eiken eettafel aan al mijn wensen voldeed. Eiken is een hardhoutsoort die door zijn structuur van nature erg mooi is. Waar andere houtsoorten met regelmaat dienen te worden opgeschuurd en opnieuw gebeitst, heeft eikenhout niet veel onderhoud nodig. Leveranciers van eiken tafels behandelen het tafelblad vaak met een olie die jarenlang beschermend is. Ik ben inmiddels ruim twee jaar verder en de tafel ziet er nog steeds uit als nieuw!

 

WAAROM EIKEN?

Ik zie dat deze blog, door mijn enthousiasme, nogal lang is geworden… Sorry daarvoor! Máár ik wil toch nog even snel de voordelen van een eiken tafel voor je op een rijtje zetten:

  • Geschikt binnen iedere woonstijl (modern, industrieel, klassiek, scandinavisch)
  • Hoogwaardige kwaliteit; eikenhout is een sterke houtsoort
  • Vele bewerkingsmogelijkheden (zowel qua kleur- als qua bladafwerking)
  • Duurzaam: eiken gaat levenslang mee
  • Robuuste en rustieke uitstraling

Ik hoop dat ik je wat heb kunnen bijbrengen over de ideale eetkamertafel en mijn enthousiasme met je heb kunnen delen! En ohja, ben je overtuigd door mijn verhaal én nog op zoek naar een nieuwe eetkamertafel? Kijk dan eens naar deze eiken eettafelcollectie; super mooie eiken eettafels voor een eerlijke prijs! En mocht jouw ideale combinatie er niet tussen staan… ze leveren ook maatwerk! 

Tot de volgende blog,

Stefannie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *