De X-poot tafel; nog steeds een trend in 2019!

Ook in 2019 is de kruispoot / X poot eettafel een trend. Met name in de industriële interieurs is de X-poot nog steeds erg populair. Een X-poot oftewel een kruispoot is niet alleen trendy, maar ook nog eens erg praktisch dankzij haar stevigheid en stabiliteit. Dus ook ideaal met kleine kinderen!      

x poot tafel 

Foto: Melanie van Binsbergen

EETTAFEL MET METALEN KRUISPOOT

De X-poot wordt meestal gemaakt van metaal waarbij de lasnaden nog zichtbaar zijn voor een stoere en industriële uitstraling. Metalen onderstellen worden vaak behandeld met een transparante lak om roestvorming te voorkomen. Maar vraag dit voor de zekerheid even na als je een tafel met stalen of metalen poten besteld. Het zou zonde zijn als de tafel roestvlekken achterlaat op je (nieuwe) vloer!

Ben je op zoek naar een wat strakkere afwerking? Dan kun je ook kiezen voor een behandeling van het metaal met bijvoorbeeld een witte- of zwarte poedercoating. Deze afwerking zie je ook vaak terugkomen in de Scandinavische woonstijlen. Een poedercoating brengt een mooi dekkende en goed beschermende laag aan op het metaal.       

STEIGERHOUT EETTAFEL MET KRUISPOOT / X POOT

De meest voorkomende tafelbladen die met een X poot gecombineerd worden, zijn van steigerhout. Deze robuuste houtsoort past mooi bij de industriële en stoere look van de metalen kruispoten en zijn in vele kleuren leverbaar. Daarnaast koop je een steigerhout eettafel met X-poot al vanaf € 468.

tafel met kruispoot eettafel met kruispooteettafel met kruispoot

EIKEN EETTAFEL MET KRUISPOOT / X POOT

Een steeds populairdere houtsoort voor eettafels met een metalen poot is eiken. Eiken is een degelijke, warme houtsoort die ook nog eens tijdloos is. Door zijn grove vlammen en spiegels is de eiken tafel al jaren een trend in de woninginrichting én te combineren met eindeloos veel woonstijlen. Omdat eiken een kwalitatief hoogwaardige houtsoort is, betaal je iets meer dan voor een steigerhout tafel, maar je hebt er al één vanaf €711.  

Tafel x poot tafel x-poottafel x-poot

VOOR- EN NADELEN EETTAFEL MET KRUISPOOT

Zoals eerder gezegd is een X-poot tafel niet alleen super trendy, maar ook nog eens erg praktisch door de zware en stabiele metalen poten. Daarnaast heeft deze tafel een stoere en robuuste uitstraling. Het nadeel van een kruispoot eettafel is dat er vaak ruimte voor eetkamerstoelen wordt weggenomen. Een dergelijke poot wordt namelijk meestal op 15 of 24 cm van de kopse kant geplaatst. Hierdoor blijft er minder ruimte over tussen de poten en is het lastig om een stoel op de kopse kant te plaatsen.    

Conclusie; een houten eettafel met kruispoot is en blijft voorlopig nog wel even HIP in interieurland! En of je nou kiest voor een steigerhouten eettafel of een eiken eettafel, zolang je het op de juiste manier weet te combineren is er geen goed of fout! 

Tot de volgende blog weer! 

Stefannie  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *