Dé perfecte styling van de Kersttafel

Het is alweer bijna zover, de mooiste tijd van het jaar! Maar voor veel mensen is de aanloop naar kerst ook een stressvolle periode. In de dagen voor Kerstmis is iedereen druk doende met het in huis halen van de boodschappen voor de meest culinaire hoogstandjes die ze ooit gemaakt hebben. En alsof dat niet genoeg is, moet je dan ook nog eens nadenken over de styling van je kersttafel. Ik kan me voorstellen dat je hoofd daar niet naar staat en heb daarom wat tips en beelden voor je op een rijtje gezet. Hiermee creëer je op eenvoudige wijze een mooi gedekte eettafel waar iedereen van zal smullen.

Kersttafel

 Bron: https://nl.pinterest.com/pin/406027722653315999/

KIES DE STIJL VOOR JOUW KERSTTAFEL

Bepaal eerst in welke stijl je jouw tafel wilt aankleden. Houdt hierbij rekening met de styling van de rest van je interieur. Heb jij een klassieke kerstboom? Houdt de aankleding op je tafel dan ook klassiek. Om het makkelijk te maken kun je om te beginnen naar kleur kijken. Is rood bijvoorbeeld een van de leidende kleuren in jouw kerstaankleding? Laat deze kleur dan ook terug komen op je kersttafel.

Kersttafel

Bron: https://nl.pinterest.com/pin/406027722653315353/

DE BASIS VAN DE KERSTTAFEL

Kies als basis van je tafel een tafelloper of tafelkleed om je tafel (deels) mee te bedekken. Zelf ben ik fan van één of meerdere tafellopers op de kersttafel, omdat dit voor een mooi contrast met de ondergrond van je tafel zorgt. Vervolgens kun je de tafel aankleden met natuurlijke producten zoals eucalyptus bladeren, dennenappels of kersttakken. Kijk wel uit met kaarsjes op tafel. Dit is niet altijd een succes in combinatie met planten en bladeren ;).

 Kersttafel

Bron: https://nl.pinterest.com/pin/406027722653315295/

SERVIES

Een mooi gedekte tafel begint bij het servies. Nu hoef je heus geen compleet nieuw servies aan te schaffen, maar je kunt bijvoorbeeld wel kiezen voor een aantal opvallende items om je tafel mee te laten shinen. Zo is bijvoorbeeld goud bestek een echte trend deze kerst.

 Kersttafel servies

Bron: https://nl.pinterest.com/pin/406027722653315250/

Styling van jouw kersttafel: Wees origineel en creatief

Met kerst mag je uitpakken. Dus doe dat vooral ook, niets is te gek. Je hebt vast nog wat decoratie zoals kerstballen, lichtjes of andere decoratie over. Gebruik dit om je tafel verder mee aan te kleden. Tot slot wil ik je graag nog meegeven dat je vooral niet moet vergeten om te genieten van het samenzijn met vrienden, familie, kennissen of buren, want dát is waar Kerst in mijn beleving echt om draait. Niet om de perfect gedekte Kersttafel… máár het is wél mooi meegenomen ;).

Kersttafel

Bron: https://nl.pinterest.com/pin/406027722653315254/

Alvast hele fijne feestdagen!

Stefannie

Geef een reactie