Breng de warmte in huis met deze tips!

Graag of niet, maar de koude maanden staan weer voor de deur. Het wordt kouder buiten, sneller donker en we gaan steeds meer binnen leven. Veel mensen zien het misschien als een “depressieve periode”, maar wij zien het als een periode om juist meer sfeer in je huis te creëren. Breng de warmte in huis met deze tips!

#1 Breng warmte met deze kleur tips!

Door warme tinten toe te voegen binnen je interieur geeft dit juist een knusse sfeer. Denk bijvoorbeeld aan okergeel, bordeaux rood, donkergroen, aardetinten etc. Probeer grauwe tinten, zoals zwart en grijs, zoveel mogelijk te vermijden. Iets wat je, dadelijk in 2020, ook steeds meer zal zien zijn verschillende tinten van dezelfde kleur bij elkaar. Ook wel ton sur ton genoemd. Met ton sur ton creëer je een rustig en stijlvol effect. Het is natuurlijk erg begrijpelijk dat het nu een beetje overdreven is om je huis helemaal op z’n kop te gooien en alle muren te verven met een warme tint, alleen voor de koude dagen. Maar door gebruik te maken van accessoires kun je hetzelfde effect creëren.

#2 Zacht en knus textiel

Het is buiten al koud genoeg. Door schapenvachtjes en plaids toe te voegen krijg je al snel een cosy en warme uitstraling binnen je interieur + je hoeft ook niet meer bang te zijn om te verkleumen als een ijsklontje! Gooi nonchalant een (nep)bontje of plaid over de bank in combinatie met wat leuke kussens en je bent good to go voor de koude winteravonden. Wat ook altijd erg knus staat zijn (gebreide) poefjes of mooie vloerkleden. 

#3 Natuurlijke elementen

Natuurlijke elementen zal je interieur een warme en rustige uitstraling geven. Kijk bijvoorbeeld naar een Scandinavisch interieur. Hier komt voornamelijk veel hout in voor en geeft daardoor al een een warme uitstraling. Dit kunnen houten accessoires zijn zoals bijvoorbeeld een houten opbergkistje, dressoir, legplanken etc. Voeg ook een beetje kleur toe door verschillende planten neer te zetten.

#4 Bring light into the darkness

Wat vooral niet mag ontbreken is een beetje licht tijdens deze donkere dagen. Door gebruik te maken van licht creëer je een gezellige en romantische sfeer binnen je interieur. Met licht bedoelen we natuurlijk niet van die felle TL lampen, maar juist meer sfeerverlichting(en). Denk bijvoorbeeld aan lichtdimmers. Hierdoor kan je zelf de helderheid en sfeer in je kamer bepalen. Ook kaarsjes doen het altijd goed binnen de winterperiode. Je hebt heel veel verschillende en leuke kaarsenhouders die een extra detail geven binnen je interieur.

#5 Sfeer brengt de mens

Dekentjes, kaarsjes en warme tinten kunnen natuurlijk al veel doen met de sfeer, maar het gene wat juist de meeste sfeer brengt in huis zijn de mensen. Gezellig met z’n alle bordspellen spelen of organiseer bijvoorbeeld een dinerparty voor vrienden en/of familie, waar je mooi de tafel dekt en iedereen wat lekkers mee neemt. En nee, er is niet perse een speciale gelegenheid voor nodig om dit te organiseren! Breng de warmte in huis met deze tips.

Geef een reactie